Hvis du har en lille have, kan du hurtigt have en tendens til at tro, at du er begrænset i dine muligheder. Intet kunne være længere fra sandheden. Selv haver, der ikke er så store, kan indrettes på en smuk måde. Du kan endda justere dit hegn til dette uden at skulle give indrømmelser til udseendet af din have.

Mulighed for at anlægge en lille have
Tankegangen, når man designer en lille have, er lidt anderledes end med andre haver. Når man designer et lille rum, er det vigtigt at tænke i muligheder og ikke umuligheder. Med hensyn til havedesign er det vigtigt ikke at lede efter rummet vandret, men derimod vertikalt. I praksis betyder det, at haven kan indrettes på en smuk måde, hvis man arbejder med højdeforskelle. Ved at arbejde med højdeforskelle kan du fjerne det (ofte) rodede udseende af den lille overflade. Derudover giver dette haven en legende og overraskende karakter.

Velegnet hegn, hvis du ikke har en stor have
Det vil selvfølgelig ikke være svært at finde et passende afgrænsningshegn, hvis du ikke har en stor have. Er du interesseret i en hæk som grænsehegn? Så har du masser af muligheder. Det er så ønskeligt at bruge en smal og kompakt stedsegrøn hæk, som man manuelt kan holde i den ønskede højde ved at beskære. Valget af en bred hæk er ofte ikke ønskeligt, fordi denne type hæk får din have til at se meget mindre ud, fordi den fylder meget. I de fleste tilfælde, når man designer en lille have, vælges en stedsegrøn hæk, da den forbliver lukket og grøn om vinteren. Din haves udseende bliver ikke mindre i vintermånederne.

Forslag til flotte kompakte hække
Vi kan selvfølgelig komme med forskellige forslag til attraktive kompakte hække. Vi vil derfor gerne gøre dig opmærksom på livets træ Martin (Thuja plicata Martin), den portugisiske laurbær (Prunus lusitanica Angustifolia) og laurbærgenolien (Prunus laurocerasus Genolia). Hvis du leder efter lidt mere kontrast, er den blå californiske cypres (Chamaecyparis Lawsoniana Columnaris) og den gule californiske cypres (Chamaecyparis lawsoniana Ivonne) bestemt velegnede. Sidst, men ikke mindst, er Taxus Baccata bestemt værd at nævne. Dette er en ideel hækplante, der forgrener sig godt og er nem at beskære. Med denne hårdføre taks ‘Baccata’ kan du nyde læ og privatliv året rundt. Hækplanten har et lavt vedligeholdelsesbehov og kan udvikle sig både på et skyggefuldt og et solrigt sted.

Leave a comment

Your email address will not be published.