Jeg er ret sikker på, at der ikke findes et entydigt svar på dette, men der er klare retningslinjer, du kan følge for at skabe en næsten perfekt have. Og det er, hvad jeg vil fortælle dig i denne artikel. Så i slutningen af ​​denne artikel ved du, hvilke skridt du kan tage for at booste din have.

Trin-for-trin-planen for en smuk have
Jeg har lavet denne trin-for-trin plan baseret på mange års erfaring. Hver gartner har en anden tilgang. Og det er helt fint. Måden jeg gør det på er bestemt ikke den eneste måde; Jeg anbefaler klart, at du også ser, hvordan andre gartnere gør det.

Lad os begynde.

Trin 1. Opdag din havestil
Den nemmeste måde at finde ud af, hvad du kan lide, er at se på andre. Der er masser af hjemmesider, magasiner eller YouTube-kanaler, der viser, hvad der er muligt. Lav en opgørelse over, hvilke aspekter der tiltaler dig mest. Du kan ikke få alt, så prøv at lave en god liste.

Trin 2. Visualiser den perfekte have
Nu hvor du har lidt vejledning gennem trin 1, er det tid til at visualisere dette. Forestil dig din egen have. Du kan gøre dette, mens du ser på det og derefter lukker øjnene eller ved at gøre opmærksom på det. Nå, visualiser din have med de bedste aspekter af dine topresultater fra trin 1.

Det kan være ret abstrakt, men dette er det bedste trin til dit billede.

Trin 3. Lav en handlingsplan for din have
Ligesom i trin 1 kan du ikke gøre alt på én gang i dette trin. Din opgave er at oprette en handlingsliste. Tag dette i betragtning: budget, tidsramme og placering på listen. Hvis noget er nummer 18 ud af 20, men du kan få det gjort på 10 minutter, uden at det koster en øre, så er dette måske et bedre skridt at tage end nummer 1, der vil tage dig 20 timer.

Trin 4. Heller mindre, men godt; end meget, men dårligt
Titlen taler stort set for sig selv. Jeg vil tage mig selv som eksempel. Når jeg arbejder på trin 1, bliver jeg begejstret og opdager ofte så mange som 50 nye handlingspunkter. Når jeg har arbejdet på trin 2, tænker jeg også på, hvordan alt ville se perfekt ud. Dette gør trin 3 for ambitiøst, hvilket gør det ikke længere realistisk og gennemførligt. Derfor har jeg ofte halvt arbejde. Og lad os være ærlige: halvt færdig er ikke arbejde, men noget rod.

Så hvis du vil male hegnet eller dit skur, så få det med det samme. Køb eller lej en malersprøjte til maling, så det hele bliver super tæt og pænt afsluttet. Eller lej en gravemaskine for at grave et hul til dammen.

Du ved selv bedre, hvordan og hvad du gør. Men du forstår min pointe.

Imidlertid?

Så længe du følger disse 4 trin, vil du være i orden. Og det er ikke en engangsproces, for din stil og din have ændrer sig over tid. Jeg gør det en gang om året, og det fungerer fint. Men jeg kender folk, der gør dette en gang hvert andet eller tredje år. Det betyder ikke noget.

Så tag handling og start i dag.

Leave a comment

Your email address will not be published.